נא להקליד בשורת החיפוש את הפוסט שאתם מחפשים.
חיפוש

נשיכת כלב – איך זה קשור לדיני נזיקין

סמל משפטי

אימוץ כלב והכנסתו לחיק המשפחה היא אירוע מרגש ומיוחד מאוד.

מדובר בתהליך, בהתמסרות, ובמקרה שלנו – גם לקיחת אחריות. נשיכת כלב היא בראש ובראשונה כואבת ומבהילה.

לאחר הנשיכה, יכול להיווצר נזק שמצירך טיפול רפואי כמו חיסונים ואנטיביוטיקה, ובמקרים חמורים יותר שיקום.

מה עושים במצב כזה? מה אומר החוק? האם נשיכת כלב קשורה לדיני נזיקין? כל התשובות פה

 

מי האחראי על הכלב

במדיה ואדם ננשך מכלב, בראש ובראשונה עליו לדאוג לקבל טיפול רפואי. לאחר מכן, עליו לברר מיד מי היה האחראי על הכלב באותה הסיטואציה. לפי החוק, מי שאמור להיתבע בגין נשיכת כלב הוא הבעלים של הכלב או אדם ששמר על הכלב בזמן התקרית, או העירייה – אם מדובר בכלב שברח מכלבייה ורשום תחת רשות מקומית.

 

הוראת החוק

מבחינת החוק, זה מאוד ברור. נשיכת כלב היא אחריות מוחלטת על הבעלים שלו, בדומה למקרי נזיקין שונים כמו תאונת דרכים, פריצה לבית והשחטת רכוש ועוד. בנוסף על כך, יש חוקים ברורים מאוד בכל הנוגע לטיפולו הסתובבות עם כליבם: על הרצועה להיות לכל היותר 5 מטרים, כלבים המסווגים כ"כלב מסוכן" מחויבים להסתובב עם זמם, חובה לשלט את הבית עם "כלב מסוכן בגינה" ולעמוד בכל דרישות החיסונים שלו נגד כלבת. לכן, פגיעה מנשיכת כלב מוטל באחריות הפרט שנכח באירוע ובעליו.

 

מתי פטור הבעלים מאחריות?

ישנן מספר חקיקות שפוטרות את בעלי הכלב מאחריות מוחלטת בגין נזקי נשיכה ותקיפה:

  1. במידה והתגרה אדם בכלב טרם התקיפה – האחריות אינה מוחלטת
  2. במידה ותקף אדם את בעלי הכלב, הוריו או ילדיו – האחריות אינה מוחלטת
  3. במידה ואדם נכנס לשטחו של בעלי הכלב ללא רשותו והכלב תקף אותו – האחריות אינה מוחלטת

 

מה היקף הפיצויים?

בהתאם לכל הנאמר לעיל, נבחנים מקרי הנשיכה השונים. ישנם גורמים רבים שעל בית המשפט לשכלל במתן גזר הדין לגבי פיצויים – היקף הפגיעה הפיזית, המגבלות שנגררות בעקבותיה (אובדן יכולת עבודה זמני, טיפולים רפואיים וכו' …) וכן גם היקף הפגיעה הנפשית – לאחר מקרי נשיכת כלב, זה נפוץ מאוד לפתח טראומה ופוביה מההולכים על 4.

גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הוא את הנוכחים הנוספים שהיו בסביבת הנשיכה, מה שנקרא בשפה המשפטית "צד שלישי" – הורה שננשך לעיני ילדיו וההפך.

 

מה צריך לעשות?

במקרים של פגיעת קטין מנשיכה, חוק ההתיישנות לא חל במיידי, אלא רק מרגע שבו הקטין מגיע לגיל 18. משמע – קטין שננשך יוכל להגיש תביעה על פיצויי נזיקין עד גיל 25. על כל מקרה מבלי להתעסק בגיל הנפגע, הדבר החכם ביותר לעשות הוא לא להתמהמה ולפנות בהקדם לאיש מקצוע כמו עורך דין נזיקין. מהרגע שמומחה משפטי מטפל בעניין, אפשר להיות רגועים ולדעת שאיש מקצועי מטפל במקרה.

 

משקל

אז מה היה לנו עד עכשיו?
עוד בנושא עורך דין נזיקין